0259 454 410office@germanelectronics.ro
Cosul meu
Cosul este gol
Contul meu
0259 454 410office@germanelectronics.ro
Cosul meu
Cosul este gol
Contul meu
Categorii produse

Incalzire spatii locuit

De pe la începutul lunii octombrie şi până pe la sfârşitul lunii aprilie ne vedem nevoiţi să încălzim spaţiile în care locuim şi în care lucrăm. Această perioadă rece a anului include cca. 220 de zile friguroase. Din păcate, costurile cu încălzirea sunt în continuă creştere din cauza preţurilor constant mai mari ale gazului şi carburanţilor. Iată un motiv care ne obligă la acţiune atunci când vine vorba de diminuarea costurilor cu energia şi încălzirea. Printre metodele de acţiune am inclus sfaturi simple precum „aerisiţi caloriferele”, dar şi recomandări mai complexe, precum achiziţionarea de termostate de calorifer, toate fiind metode care vă vor ajuta să reduceţi considerabil costurile cu încălzirea. O pompă de încălzire eficientă, un sistem de încălzire prin podea setat optim, radiatoarele electrice sau panourile cu infraroşu pot reprezenta fiecare în parte o achiziţie valoroasă.
Produsele pentru încălzit şi producerea de apă caldă marca Conrad vă ajută să încălziţi & economisiţi inteligent.

 

Încălziţi & economisiţi inteligent

Preţurile pentru gaz şi carburant sunt în continuă creştere, ajungând la valori record.
Costurile cu încălzirea reprezintă un procent important din costurile totale de întreţinere ale unei locuinţe. Dacă se ţine cont de faptul că perioada rece durează în medie cca. 220 de zile pe an, rezultă un important potenţial de economisire.

Cu sistemele de încălzire şi generare de apă caldă de la Conrad veţi reuşi să reduceţi costurile cu încălzirea şi să protejaţi mediul înconjurător.

Preţul comparativ al carburantului
Pentru păcură standard EL la o cantitate de 3000 l şi o cantitate echivalentă de gaze naturale de 33.540 kwh raportate la preţul de 100 l păcură.

Între preţurile din acest exemplu şi preţurile medii pot apărea variaţii în funcţie de diferitele regiuni.

 


Exemplu de economie a energiei:

Premise:
  • Reducere 1°C = economie de 6% cu încălzirea* în intervalul de temperatură 16 – 25 °C
  • Temperatura ambientală de până acum cca. 24 °C
  • Temperatura setată între orele 07:00 – 23:00 (= 16 h) este de 21 °C**
  • Temperatura diminuată pe timpul nopţii între orele 23:00 – 07:00 (= 8 h) este de 18 °C
Exemplu de calcul:

Economie pe timpul zilei:
24 la 21 °C = diminuare 3 °C
3 °C x cca. 6 % = economie de 18 %
18 % : 24 h x 16 h = 12 %
12 % economie pe timpul zilei

Economie pe timpul nopţii:
24 de la 18 °C = diminuare 6 °C
6 °C x ca. 6 % = economie de 36 %
36 % : 24 h x 8 h = 12 %
12 % economie pe timpul nopţii

 

Economie în total: 12% + 12% = 24%
Pentru costuri cu încălzirea de 2000 euro pe an rezultă o economie de cca. 480 euro.

*Sursa: broșura Agenției Federale de Mediu din Germania &quot Energiesparen im Haushalt&quot (Economisirea energiei la domiciliu), februarie 2008 / pag. 24

Cum să încălzim eficient la începutul paginii

Întreţinerea şi reglarea unui sistem de încălzire
Întreţinerea regulată a boilerului şi centralei diminuează emisiile de gaze. Aerisirea regulată a sistemelor de încălzire vă ajută să economisiţi energia, căci aerul din calorifere împiedică încălzirea rapidă a caloriferelor.

Aerisirea corectă
Aerisiţi foarte bine încăperile în timp cât mai scurt. Soluţia optimă: aerisire rapidă de cca. 5 minute cu reducerea manuală a căldurii de la termostat (dacă sistemul de încălzire nu dispune de funcţia identificare fereastră deschisă).

Setarea corectă a temperaturii
În dormitoare puteţi avea 15-18°C dar în băi este nevoie de cca. 24°C. Termostatele moderne cu ventil oferă exact temperatura dorită.
Estimarea temperaturii la termostatele mecanice:
Treapta de putere 1–2: cca. 18° C
Treapta de putere 3: cca. 20–22° C
Treapta de putere 4: cca. 24–26° C


Diminuarea temperaturii ambientale
Scăderea temperaturii în toate spaţiile cu numai 1 °C scade costurile cu până la 6%. Diminuaţi temperatura pe timpul nopţii, şi atunci când nu sunteţi acasă, cu cca. 5 °C! Iar dacă lipsiţi mai mult timp de acasă puteţi diminua şi mai drastic temperatura. Atenţie: funcţia protecţie la îngheţ trebuie să fie întotdeauna activă!

Controlul automat al încălzirii
Reglarea manuală a temperaturii ambientale duce la spaţii supraîncălzite forţat, iar apoi la perioade de răcire în care se pierde energia nefolosită. Controlul automat al încălzirii în funcţie de timp optimizează consumul şi încălzirea.

Aerisirea caloriferelor la începutul paginii

Atunci când caloriferul „bolboroseşte”, înseamnă că există aer în sistemul de circulare al apei. Acest lucru consumă energie în mod inutil, randamentul încălzirii este diminuat considerabil, iar costurile cu încălzirea cresc foarte mult. În plus caloriferul se poate coroda în interior, ceea ce presupune reparaţii şi implicit costuri. Problema este rezolvată rapid şi simplu cu un sistem de aerisire al caloriferului. Metoda ideală de economisire.
Vezi aerisitoarele de calorifer »